Nyheter fra Friluftsklubben

Pinnekjttkalas Brunkollen4
Årets pinnekjøttkalas er 3. desember - påmeldingsfristen er utsatt til 10. november!

Årets pinnekjøttkalas blir i år på en lørdag med dagstur først, så vi kan få sett litt av Bærumsmarka i dagslys. Da blir vi ekstra sulte før vi mesker oss med deilig pinnekjøtt.
Vi har fått reservert 15 plasser, og fristen for påmeldingen er satt 1 måned før selve turen pga. stor etterspørsel hos Brunkollen - etter det må vi slippe de siste plassene.

Status 6/11: Turen er nå nesten fulltegnet, og vi er hele 13 påmeldte, så det har vært stor interesse. Vi har fått utsatt påmeldingsfristen til 10/11, hvis noen flere vil bli med. Spre gjerne rundt til andre dere kjenner!


Les mer >>
GD15 11 Ravnkollen utsikt1
Høsten er her - og vi har 2 FiO-turer denne uken - 26. & 29. oktober

Onsdag 26/10 blir det bålkveld igjen, og iår tar vi den på toppen av Ravnkollen i Lillomarka. Vi møtes ved Grorud senter / t-banestasjon, og går samlet oppover til utsiktspunktet. Der er det en bålplass med runde stokker. Jeg har alt notert 10 stk - påmeldingsfristen er turdagen kl. 14. Husk å ta med vedkubber til bålet, så vi får et fint bål. Anbefaler også hodelykt og sitteunderlag.

Lørdag 29/10 blir det KM-tur i Raumariket rundt Gardermoen til 2 nye kjentmannsposter. Det er alt flere påmeldte til turene, så bli med da ve! Påmeldingsfristen er utsatt til fredag - sjekk tursidene for mer info og detaljer!


Friluft 2016 02 forside
Turene til Friluft nr. 2/16 er publisert på nettet nå

Alle turene tilogmed april 2017 er nå publisert på nettet. Friluft #2/2016 er i sluttfasen, og det planlegges sendt ut mot slutten av oktober til alle medlemmer.

Håper det er mange turer som frister fremover - og de er åpne for påmelding nå :-)
Merk at følgende turer har påmeldingsfrist tidlig i november; Sjusjøhelgen & pinnekjøttkalaset.


20151010175652
Dugnad Sellanrå og åpen dag flyttes

Da mange faste dugnadsmedarbeidere ikke har kunnet bli med til helgens dugnad og det er få påmeldinger ellers, så flyttes dugnaden til en senere helg i år. Dette medfører også at åpen dag flyttes. Vi kommer tilbake når ny helg for arrangementene er bestemt.


Koboltgruvetur2
Ledige plasser til Gruvesafari på Blaafargeværket 25. september!

Dette blir en spennende tur litt utenfor Oslomarka og helt fri for kjentmannsposter. Det er fortsatt ledige plasser til denne turen, der vi får oss en litt annerledes turopplevelse. For mer info, se turprogrammet.

Påmeldingsfristen er flyttet til mandag 19. september - påmelding direkte til turansvarlig Lin Østad


DSC3034
Kveldstur til Anderud Kiærringen i Østmarka (ny KM-48) - tirsdag 13. september kl.17:30

Da er vi i gang med nytt kjentmannshefte, og det var så mange valgmuligheter til en tirsdagstur, så jeg flyttet den en uke. Stor var gleden da jeg så det var en ny post på Andersrudhøgda, et av de mer 'ville' og utilgjengelige områdene i Østmarka.

Jeg har gravd frem et detaljert o-kart over området, og sjekket eksakt kartsted med Mr. Ola Dilt, som foreslo denne posten til kjentmannskomiteen. Så da inviterer jeg til tirsdagstur fra Bysetermåsan på tirsdag 13/9. Oppmøte er kl. 17:30, litt tidligere enn vanlig pga. krypende høstmørke. Påmelding innen mandag 12/9 kl. 17.


Les mer >>
IMG4861
Dagstur til Skjennungstua søndag 11. september

Velkommen til en fin søndagstur hvor vi går innom de to nye kjentmannspostene i Tryvannsåsen, og kombinerer dette med tur inn til hyggelige Skjennungstua hvor vi spiser lunsj. På Skjennungstua finner du alltid noe godt å spise, så matpakka kan bli hjemme. Dette blir en hyggelig tur i rolig tempo på ca. 9 km. Turleder er Anne Bugge. Se tursidene for nærmere detaljer.


3
Da er vi i gang med Kjentmannsmerket 2016 - 2018

Da er det i gang igjen med nye kjentmannsposter i Oslomarka. Vi var en gjeng fra Friluftsklubben som deltok på arrangementet på Midtodden øst for Maridalsvannet i dag. Postene er fine turmål og er i høy grad bestemmende for hvor mange av Friluftsklubbens turer blir lagt.

Midtodden øst for Maridalsvannet var stedet i år. Kulturelt innslag var ved Jørn Simen Øverli som hadde en konsert med markaviser. Fint vær, hyggelig stemning, og mange nye spennende kjentmannsposter.

Bli med å ta kjentmannsposter du også!!


kjentmannsmerket2016 2018
Åpning av det nye kjentmannsheftet 2016 - 2018

Lansering av ny bok finner sted på Midtodden øst for Maridalsvannet søndag 4. september kl. 12.00. Boken vil være i salg på stedet fra kl 10.00. Det blir ingen felles avgang inn til Midtodden, hvor vi møtes kl. 11.30. Arrangementet begynner med en mini-visekonsert med Jørn Simen Øverli, som spiller før den offisielle åpningen finner sted.


Les mer >>
Lommedalsbanen
Søndag 28. august - Lommedalsbanen eller Kolsåstoppen

Søndag skal Friluftsklubben avsted med Lommedalsbanen. Denne er annonsert som en småtasstur, men det er fullt mulig for alle interesserte å bli med - om det ikke frister mer med fantastisk utsikt fra Kolsåstoppen. Se turbeskrivelsene.


[Flere nyheter]