Nyheter fra Friluftsklubben

IMG1920
Hva med en tur på en av hyttene våre i påsken?

Sjekk om det er ledige plasser! Vinteren er nok på hell, men med litt blanding av snø her og der og sikkert litt barmark i tillegg, vil det være fint på hyttene på denne tiden. Så får vi bare håpe på strålende sol.

Begge hyttene har ledige plasser i starten av påsken, men Sellanrå er fullbooket fra langfredag til 1. påskedag. Solstua er fullbooket fra skjærtorsdag til 1. påskedag. Med tanke på skiføre midt i april, så er det nok mulig med fortsatt muligheter på Solstua. Hytta ligger bare noen hundre meter fra løyper som ligger i et mer nordvendt område mot syd. En skitur til Sørsetra (litt over 5 km fra Solstua), og en smak på deres gode vafler kan anbefales. Har varmen den siste tiden tæret bort skiføret, så finnes det sikkert noen fine solplasser med litt snø foran på begge hyttene våre.

Ta gjerne kontakt på tlf. 936 17 068 for nærmere spørsmål om hyttene.


P1010001
Suppeskituren til Brunkollen - tirsdag 7. mars kl. 17:30

Selv om det har kommet et lite snødryss siste dagene, så er det lite snø og ikke så bra skiforhold til en kveldstur neste uke. Vi har derfor utsatt turen til mars, og håper og drømmer om at det da blir flotte forhold!

5. mars: Turen går som planlagt, og flere er allerede påmeldt!
Påmelding direkte til Iver Nicolai - sjekk for mer detaljer og oppmøteinfo på tursidene.


DSC1091
Skitur fra Linderudkollen til Trollvannstua med mat der - utsettes til mars

Det er ikke mye snø i skogen, og best forhold er det på skogsbilveier og vann, men mange cm. er det ikke. En løyperunde som det har blitt jobbet mye med siste årene (og som jeg liker godt), er en rundtur fra Linderudkollen via Solemskogen og vest for Breisjøen og Alunsjøen.

Mesteparten av turen har lysløype, og har hittil kun vært glattet og pakket, men ikke sporsatt. Turen blir rundt 11 km, og dropp de nyeste skiene! Oppmøte ved Linderudkollen p-plass, som også har busstopp.

15.02: Vi forsøker på turen igjen i mars, hvis snøforholdene og skiløypene bedrer seg.


Les mer >>
DSC0612
Yippi - endelig kom snøen! Da blir det måneSKInnstur i Romeriksåsen lørdag 11. februar

Vi har ventet og ventet - og endelig er det skiføre i Oslomarka. Ikke mye mange steder, men nord i Romeriksåsene har det vært mulig å gå på ski i flere uker. Tradisjonen tro inviterer Skiforeningen og vertskapet på Råsjøstua til måneskinnstur i Romeriksåsene.

Råsjøstua holder åpent utover kvelden til kl 22 og sørger for god stemning med bål og grill på tunet. Her kan man steke medbrakt mat eller kjøpe stuas berømte elgpølser, toddy og annen snadder. Det er alt flere påmeldte, og i pur skiglede så utsetter jeg påmeldingsfristen til fredag kl. 19, så jeg har tid til å planlegge kjørekabalen.


Les mer >>
sellanrvinter
Sellanrå holder stengt ut februar

Stort besøk i høst har gjort at vi har gått tom for ved. Vi får dessverre ikke bestilt ved før det blir nok snø til at snøscooteren kan kjøre inn fra Tømte gård. Vi har håp om at det vil komme snø snart. Vi skal også i stengeperioden ta en tur opp til hytta og rydde, fylle på med utstyr, og ta en rundvask av hytta.


Rrosmartan 2017
Ledige plasser til Rørosmartnan 21 - 25. februar

Det er fortsatt 3 ledige plasser til Rørosmartnan hvis noen har lyst til å bli med. Påmeldingsfristen for disse plassene utsettes til 15. februar, og transport tur/retur bestiller man selv. Se turprogrammet for mer info. Påmelding direkte til turansvarlig Lin Østad.


DSC17031
Godt nyttår 2017! Men hvor bliver snøen og skiføret av...?

Så langt har hverken snøen og skiføret vært på vår side i år, og det har blitt færre skiturer enn ønsket. Det er varslet noe snø de nærmeste dagene, men ikke mye - men vi håper og venter...

Månedens onsdagstur denne måneden blir derfor utsatt et par uker til 15. februar, og vi håper på bedre forhold til både den og måneskinnsturen i Romeriksåsen 11. februar. Følg med på forsiden her, der vi legger ut oppdaterte turplaner.


Darkest NightIV7
I de mørkeste netter... Bli med på en førjulstur i fullmåne onsdag 14 desember kl. 18

Eventyskogen står igjen pyntet til glede for små og store! De siste årene har vi hatt flere vellykkete, overraskende, julete og koselige reflekstur inn i skogene rundt Oslo. Så vi gjentar turideen i år med nok en førjulstur inn i den mørke førjulskogen.

I år tar vi turen på fullmånedagen inn i Skogens konge og Sukkerfeens rike. Det er som vanlige en luke i Oslocachernes julekalender vi skal besøke, via reflekser og julepynt inn i Nordmarka. Temaet for årets juletur kan du lese litt mer om lenger nede, der vi skal følge et dikt innover skogen.

Vi tar med oss gode hodelykter, varme klær, solid fottøy og godt humør for en litt annerledes tur i mørket. Hvor lang turen blir vet jeg ikke helt. Jeg har ikke vært der selv enda, men gleder meg til en stor opplevelse der vi skal gå rolig for å oppleve og sanse alt. Bli med på årets siste onsdagstur - påmeldingsfristen er onsdag kl. 14.


Les mer >>
Pinnekjttkalas Brunkollen4
Årets pinnekjøttkalas er 3. desember - påmeldingsfristen er utsatt til 10. november!

Årets pinnekjøttkalas blir i år på en lørdag med dagstur først, så vi kan få sett litt av Bærumsmarka i dagslys. Da blir vi ekstra sulte før vi mesker oss med deilig pinnekjøtt.
Vi har fått reservert 15 plasser, og fristen for påmeldingen er satt 1 måned før selve turen pga. stor etterspørsel hos Brunkollen - etter det må vi slippe de siste plassene.

Status 6/11: Turen er nå nesten fulltegnet, og vi er hele 13 påmeldte, så det har vært stor interesse. Vi har fått utsatt påmeldingsfristen til 10/11, hvis noen flere vil bli med. Spre gjerne rundt til andre dere kjenner!


Les mer >>
GD15 11 Ravnkollen utsikt1
Høsten er her - og vi har 2 FiO-turer denne uken - 26. & 29. oktober

Onsdag 26/10 blir det bålkveld igjen, og iår tar vi den på toppen av Ravnkollen i Lillomarka. Vi møtes ved Grorud senter / t-banestasjon, og går samlet oppover til utsiktspunktet. Der er det en bålplass med runde stokker. Jeg har alt notert 10 stk - påmeldingsfristen er turdagen kl. 14. Husk å ta med vedkubber til bålet, så vi får et fint bål. Anbefaler også hodelykt og sitteunderlag.

Lørdag 29/10 blir det KM-tur i Raumariket rundt Gardermoen til 2 nye kjentmannsposter. Det er alt flere påmeldte til turene, så bli med da ve! Påmeldingsfristen er utsatt til fredag - sjekk tursidene for mer info og detaljer!


[Flere nyheter]