Nyheter fra Friluftsklubben

DSC17031
Godt nyttår 2017! Men hvor bliver snøen og skiføret av...?

Så langt har hverken snøen og skiføret vært på vår side i år, og det har blitt færre skiturer enn ønsket. Det er varslet noe snø de nærmeste dagene, men ikke mye - men vi håper og venter...

Månedens onsdagstur denne måneden blir derfor utsatt et par uker til 15. februar, og vi håper på bedre forhold til både den og måneskinnsturen i Romeriksåsen 11. februar. Følg med på forsiden her, der vi legger ut oppdaterte turplaner.


Darkest NightIV7
I de mørkeste netter... Bli med på en førjulstur i fullmåne onsdag 14 desember kl. 18

Eventyskogen står igjen pyntet til glede for små og store! De siste årene har vi hatt flere vellykkete, overraskende, julete og koselige reflekstur inn i skogene rundt Oslo. Så vi gjentar turideen i år med nok en førjulstur inn i den mørke førjulskogen.

I år tar vi turen på fullmånedagen inn i Skogens konge og Sukkerfeens rike. Det er som vanlige en luke i Oslocachernes julekalender vi skal besøke, via reflekser og julepynt inn i Nordmarka. Temaet for årets juletur kan du lese litt mer om lenger nede, der vi skal følge et dikt innover skogen.

Vi tar med oss gode hodelykter, varme klær, solid fottøy og godt humør for en litt annerledes tur i mørket. Hvor lang turen blir vet jeg ikke helt. Jeg har ikke vært der selv enda, men gleder meg til en stor opplevelse der vi skal gå rolig for å oppleve og sanse alt. Bli med på årets siste onsdagstur - påmeldingsfristen er onsdag kl. 14.


Les mer >>
Pinnekjttkalas Brunkollen4
Årets pinnekjøttkalas er 3. desember - påmeldingsfristen er utsatt til 10. november!

Årets pinnekjøttkalas blir i år på en lørdag med dagstur først, så vi kan få sett litt av Bærumsmarka i dagslys. Da blir vi ekstra sulte før vi mesker oss med deilig pinnekjøtt.
Vi har fått reservert 15 plasser, og fristen for påmeldingen er satt 1 måned før selve turen pga. stor etterspørsel hos Brunkollen - etter det må vi slippe de siste plassene.

Status 6/11: Turen er nå nesten fulltegnet, og vi er hele 13 påmeldte, så det har vært stor interesse. Vi har fått utsatt påmeldingsfristen til 10/11, hvis noen flere vil bli med. Spre gjerne rundt til andre dere kjenner!


Les mer >>
GD15 11 Ravnkollen utsikt1
Høsten er her - og vi har 2 FiO-turer denne uken - 26. & 29. oktober

Onsdag 26/10 blir det bålkveld igjen, og iår tar vi den på toppen av Ravnkollen i Lillomarka. Vi møtes ved Grorud senter / t-banestasjon, og går samlet oppover til utsiktspunktet. Der er det en bålplass med runde stokker. Jeg har alt notert 10 stk - påmeldingsfristen er turdagen kl. 14. Husk å ta med vedkubber til bålet, så vi får et fint bål. Anbefaler også hodelykt og sitteunderlag.

Lørdag 29/10 blir det KM-tur i Raumariket rundt Gardermoen til 2 nye kjentmannsposter. Det er alt flere påmeldte til turene, så bli med da ve! Påmeldingsfristen er utsatt til fredag - sjekk tursidene for mer info og detaljer!


Friluft 2016 02 forside
Turene til Friluft nr. 2/16 er publisert på nettet nå

Alle turene tilogmed april 2017 er nå publisert på nettet. Friluft #2/2016 er i sluttfasen, og det planlegges sendt ut mot slutten av oktober til alle medlemmer.

Håper det er mange turer som frister fremover - og de er åpne for påmelding nå :-)
Merk at følgende turer har påmeldingsfrist tidlig i november; Sjusjøhelgen & pinnekjøttkalaset.


20151010175652
Dugnad Sellanrå og åpen dag flyttes

Da mange faste dugnadsmedarbeidere ikke har kunnet bli med til helgens dugnad og det er få påmeldinger ellers, så flyttes dugnaden til en senere helg i år. Dette medfører også at åpen dag flyttes. Vi kommer tilbake når ny helg for arrangementene er bestemt.


Koboltgruvetur2
Ledige plasser til Gruvesafari på Blaafargeværket 25. september!

Dette blir en spennende tur litt utenfor Oslomarka og helt fri for kjentmannsposter. Det er fortsatt ledige plasser til denne turen, der vi får oss en litt annerledes turopplevelse. For mer info, se turprogrammet.

Påmeldingsfristen er flyttet til mandag 19. september - påmelding direkte til turansvarlig Lin Østad


DSC3034
Kveldstur til Anderud Kiærringen i Østmarka (ny KM-48) - tirsdag 13. september kl.17:30

Da er vi i gang med nytt kjentmannshefte, og det var så mange valgmuligheter til en tirsdagstur, så jeg flyttet den en uke. Stor var gleden da jeg så det var en ny post på Andersrudhøgda, et av de mer 'ville' og utilgjengelige områdene i Østmarka.

Jeg har gravd frem et detaljert o-kart over området, og sjekket eksakt kartsted med Mr. Ola Dilt, som foreslo denne posten til kjentmannskomiteen. Så da inviterer jeg til tirsdagstur fra Bysetermåsan på tirsdag 13/9. Oppmøte er kl. 17:30, litt tidligere enn vanlig pga. krypende høstmørke. Påmelding innen mandag 12/9 kl. 17.


Les mer >>
IMG4861
Dagstur til Skjennungstua søndag 11. september

Velkommen til en fin søndagstur hvor vi går innom de to nye kjentmannspostene i Tryvannsåsen, og kombinerer dette med tur inn til hyggelige Skjennungstua hvor vi spiser lunsj. På Skjennungstua finner du alltid noe godt å spise, så matpakka kan bli hjemme. Dette blir en hyggelig tur i rolig tempo på ca. 9 km. Turleder er Anne Bugge. Se tursidene for nærmere detaljer.


3
Da er vi i gang med Kjentmannsmerket 2016 - 2018

Da er det i gang igjen med nye kjentmannsposter i Oslomarka. Vi var en gjeng fra Friluftsklubben som deltok på arrangementet på Midtodden øst for Maridalsvannet i dag. Postene er fine turmål og er i høy grad bestemmende for hvor mange av Friluftsklubbens turer blir lagt.

Midtodden øst for Maridalsvannet var stedet i år. Kulturelt innslag var ved Jørn Simen Øverli som hadde en konsert med markaviser. Fint vær, hyggelig stemning, og mange nye spennende kjentmannsposter.

Bli med å ta kjentmannsposter du også!!


[Flere nyheter]