Nyheter fra Friluftsklubben

20151010182015
Dugnad på Sellanrå

Nær årets lyseste natt holder vi dugnad på Sellanrå. Da er det utrolig fint her oppe! Sjekk turoversikten for detaljer på en dugnad hvor det blir en god kombinasjon av litt jobbing og mye god mat. Men en endring: Vi starter lørdag morgen i stedet for fredag kveld. Det er fortsatt en del plasser ledige. Du kan også komme bare en av dagene. Alle bidrag mottas med takk. Ta kontakt med kontaktpersonen innen fredag kl. 12.00.


SetWidth400 Kjelssspeiderne
Småtasstur med Kjelsåsspeidernes dag søndag 28. mai

Her kommer en ny tur for medlemmer for Friluftsklubbens medlemmer som ønsker et tilbud som er tilrettelagt for barn.

Hvert år i slutten av mai rigger Kjelsåsspeiderne i stand et stort, hjemmelaget tivoli i Sagadammen som ligger på Frysja ved Teknisk museum. Det bygges karuseller, kabelferge, pariserhjul og annet moro av trestokker. I tillegg finnes vannsklie, mulighet for kanopadling, spøkelsestelt, kafeteriaer, minileir, kakelotteri og mange forskjellige aktiviteter.

Det er flest aktiviteter for barn fra ca 3 år og oppover, men det finnes også noen husker og annet som passer de minste småtassene. Den enkelte familie velger selv aktiviteter på tivoliet og så møtes vi til felles piknik på et avtalt tidspunkt.

Se mer under "turer" for mer informasjon om påmeldingsfrist og kontaktperson.


IMG2281
Våren er her snart og turtilbudet vårt frem til oktober er lagt ut

Helt ferske turer og arrangementer er nå lagt ut, og vi inviterer deg ut på tur. Arrangementene står også i neste nummer av Friluft som vi håper kommer i postkassa til medlemmene våre ved påsketider. Bli med da vel! Og, ta gjerne med en venn på tur. Ha for øvrig en god påske alle sammen!


IMG1973
Generalforsamling 2017

Vi minner om generalforsamlingen førstkommende mandag. Se under "kommende turer" til høyre for detaljer.


IMG1920
Hva med en tur på en av hyttene våre i påsken?

Sjekk om det er ledige plasser! Vinteren er nok på hell, men med litt blanding av snø her og der og sikkert litt barmark i tillegg, vil det være fint på hyttene på denne tiden. Så får vi bare håpe på strålende sol.

Begge hyttene har ledige plasser i starten av påsken, men Sellanrå er fullbooket fra langfredag til 1. påskedag. Solstua er fullbooket fra skjærtorsdag til 1. påskedag. Med tanke på skiføre midt i april, så er det nok mulig med fortsatt muligheter på Solstua. Hytta ligger bare noen hundre meter fra løyper som ligger i et mer nordvendt område mot syd. En skitur til Sørsetra (litt over 5 km fra Solstua), og en smak på deres gode vafler kan anbefales. Har varmen den siste tiden tæret bort skiføret, så finnes det sikkert noen fine solplasser med litt snø foran på begge hyttene våre.

Ta gjerne kontakt på tlf. 936 17 068 for nærmere spørsmål om hyttene.


P1010001
Suppeskituren til Brunkollen - tirsdag 7. mars kl. 17:30

Selv om det har kommet et lite snødryss siste dagene, så er det lite snø og ikke så bra skiforhold til en kveldstur neste uke. Vi har derfor utsatt turen til mars, og håper og drømmer om at det da blir flotte forhold!

5. mars: Turen går som planlagt, og flere er allerede påmeldt!
Påmelding direkte til Iver Nicolai - sjekk for mer detaljer og oppmøteinfo på tursidene.


DSC1091
Skitur fra Linderudkollen til Trollvannstua med mat der - utsettes til mars

Det er ikke mye snø i skogen, og best forhold er det på skogsbilveier og vann, men mange cm. er det ikke. En løyperunde som det har blitt jobbet mye med siste årene (og som jeg liker godt), er en rundtur fra Linderudkollen via Solemskogen og vest for Breisjøen og Alunsjøen.

Mesteparten av turen har lysløype, og har hittil kun vært glattet og pakket, men ikke sporsatt. Turen blir rundt 11 km, og dropp de nyeste skiene! Oppmøte ved Linderudkollen p-plass, som også har busstopp.

15.02: Vi forsøker på turen igjen i mars, hvis snøforholdene og skiløypene bedrer seg.


Les mer >>
DSC0612
Yippi - endelig kom snøen! Da blir det måneSKInnstur i Romeriksåsen lørdag 11. februar

Vi har ventet og ventet - og endelig er det skiføre i Oslomarka. Ikke mye mange steder, men nord i Romeriksåsene har det vært mulig å gå på ski i flere uker. Tradisjonen tro inviterer Skiforeningen og vertskapet på Råsjøstua til måneskinnstur i Romeriksåsene.

Råsjøstua holder åpent utover kvelden til kl 22 og sørger for god stemning med bål og grill på tunet. Her kan man steke medbrakt mat eller kjøpe stuas berømte elgpølser, toddy og annen snadder. Det er alt flere påmeldte, og i pur skiglede så utsetter jeg påmeldingsfristen til fredag kl. 19, så jeg har tid til å planlegge kjørekabalen.


Les mer >>
sellanrvinter
Sellanrå holder stengt ut februar

Stort besøk i høst har gjort at vi har gått tom for ved. Vi får dessverre ikke bestilt ved før det blir nok snø til at snøscooteren kan kjøre inn fra Tømte gård. Vi har håp om at det vil komme snø snart. Vi skal også i stengeperioden ta en tur opp til hytta og rydde, fylle på med utstyr, og ta en rundvask av hytta.


Rrosmartan 2017
Ledige plasser til Rørosmartnan 21 - 25. februar

Det er fortsatt 3 ledige plasser til Rørosmartnan hvis noen har lyst til å bli med. Påmeldingsfristen for disse plassene utsettes til 15. februar, og transport tur/retur bestiller man selv. Se turprogrammet for mer info. Påmelding direkte til turansvarlig Lin Østad.


[Flere nyheter]